How - Wieldoppen

 

  


Wieldop TRANS HOW Hell on wheels <2010-2016/2022> 

2022
Elis is iedere keer weer helemaal enthousiast als ze wederom een rondslingerende wieldop spot of coole wielen haar direct opvallen. Ze kijkt nog steeds met heel veel plezier terug op haar grote avontuur destijds. Op route wijst ze je nu nog de vele locaties aan waar ze een of meerdere wieldoppen heeft opgeraapt.
Het sparen van wieldoppen dat is voor haar een gepasseerd station. De wieldop is zeer milieubelastend en behoort tot het restafval. De solotentoonstelling is tot nog toe haar hoogte punt in deze en het wordt een hele kluif om dit succes te overtroeven met de ‘Wieldop’. Of toch?

2012-2016
Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en al begin 2012, nog voor afronding van haar opleiding Schilderkunst specialisatiegraad, speculeert ze over hoe ze haar ideeën in de ruimte zou kunnen ontplooien.
Eerst verzamelen en dan uitpuren binnen een open atelier, dat zou nog eens een avontuur kunnen worden.

Op 20 maart 2012 start zij met het zich toe-eigenen van de eerste wieldop. Hoe de fascinatie voor de wieldop daadwerkelijk is ontstaan kan zij niet meer in haar herinneringen terughalen.
Waarschijnlijk zijn het verborgen wensen en verlangens welke vroeg of laat bewust of onbewust komen bovendrijven, je kunt ze niet onderdrukken.
Wat wel een feit is, is dat zij zich door de jaren heen een aantal locaties van verloren wieldoppen nog steeds helder voor de geest kan halen en dat zij er al vaker over heeft gedacht om er eentje mee te nemen.

Zij gaat voor haar doel: Verzamel 100 doppen in vijf jaar en maak hiermee een kunstwerk. Om er daadwerkelijk mee aan de slag te gaan kiest zij, in september 2012, ervoor om dit binnen de opleiding Monumentale Kunst nader vorm te geven.
Het bij elkaar sjacheren van rondslingerende wieldoppen wordt een ware sport. Na ruim vier jaar sparen worden meer dan 1200 doppen door haar gekoesterd. Allen gepoetst, geordend opgeslagen op een geheime plaats en wachtend op verwerking.

De drijvende kracht bij de uiteindelijk zichtbare monumentale werken komt, naast haar passie, ook door haar grondige werkwijze van het steeds verder en vaker opnieuw uitdiepen van het onderwerp ‘Wieldop’.

Dat zij getalenteerd is blijkt wederom. Elis heeft de vijf jarige opleiding Monumentale Kunst aan de Kunstacademie te Maasmechelen, in vier jaar succesvol afgerond.

Op 25 juni 2016 luidt het jurycommentaar: INDRUKWEKKEND, we zijn SPRAKELOOSELIS je hebt een STERK MERK neergezet !!!

Zie ook de goed bezochte opening op zaterdagavond 4 juni 2016

Voor een aantal filmpjes gemaakt over dit thema ga naar:
HOW 2014 Blij                                    
HOW 2014 base Piu calling norway
HOW 2014 base Piu calling croatia