Opening HOW

Bij goed weer en in een gezellige ambiance vond op zaterdagavond 4 juni 2016 de officiële opening plaats van de kunsttentoonstelling HOW - “Hell On Wheels” bij Connecterra te Maasmechelen.

Gastheer Allan Coolen belichtte in zijn welkomstwoord de bijzondere samenwerking tussen kunstenares Elis Sluijsmans en Connecterra. Hij benadrukte in zijn speech dat Connecterra bezoekers zeer onder de indruk zijn van dit monumentaal werk op het erfgoed Terhills. Het land art werk “HOW” is volledig in harmonie met haar omgeving en de waardigheid die het uitstraalt maakt menigeen sprakeloos.

Hierna gaf hij het woord aan de kunstenares, Elis Sluijsmans, die een inspirerende toelichting gaf over haar verzameling wieldoppen die in haar hele project HOW de hoofdrol spelen. Met grote bevlogenheid en vol passie wist Elis de VIP event gasten als snel mee te nemen in haar verhaal over het lot van de wieldop die van de Hell in de Hemel komt en wordt verheven tot Hero.

De daarop volgende rondleiding langs de verschillende onderdelen van het project werden zeer belangstellend en met grote interesse gevolgd. Met veel moed beklom eenieder de schachtbok om vanaf 12 meter hoogte te genieten van het magnifieke uitzicht over het land art werk “memorial”.

Na afloop was er nog een gezellig samenzijn en gelegenheid tot het bewonderen van diverse kunstwerken in de binnenruimten van Connecterra.