TRANS È SOGNO O REALTÀ

In 2020 is door de kunstenares Elis Sluijsmans, een multidisciplinair project geconcipieerd met als titel È SOGNO O REALTÀ.
Een monumentale installatie geïnspireerd op het boek L’ANNO 3000. SOGNO uit 1897, een trompe-l’oeil geschreven door de Italiaanse antropoloog Paolo Mantegazza.

Rome 3000 Paolo neemt Maria, zijn geliefde, mee op reis van Rome naar Andropoli. Daar onthult hij haar zijn geheim en wordt hun droom werkelijkheid. 
De schrijver heeft deze eenvoudige verhaallijn geprojecteerd binnen de wetenschap die de mens in al zijn fysieke en culturele aspecten, bestudeert zowel geschiedkundig als voorspellend.

Elis vindt het meest treffend dat dit boek afgezet in de tijd waarin wij nu leven zo herkenbaar is. Met haar boekvertaling en haar zoektocht naar wetenswaardigheden komt zij tot inzichten die haar steeds verder brengen.
Creaties vervaardigd met de hand of digitaal, geassembleerd tot design objecten en in harmonie geïntegreerd in haar totaalconcept. De verbeelding van haar indrukken samengebracht in een kunstwerk met symboliek.
Haar filosofie achter het project is traceerbaar dankzij haar indrukwekkend naslagwerk.

È SOGNO O REALTÀ ONTDEK TRANSVERRIJK JE LEVEN!