Foutmelding

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (regel 70 van /var/www/clients/client18121/web13436/web/wheelcover/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

Episode 005: Wieldop 150

Donderdag 10 januari 2013 – Sittard-Geleen – Wieldop 150

De voorbije dagen houden de wieldoppen mij erg bezig. In januari 2013 is de verzameling alweer aardig uitgebreid met nieuwkomers.

Voor deze week is het mijn laatste werkdag in Sittard. Al vroeg ben ik op pad en zo arriveer ik al voor achten op locatie. Het is nog donker buiten. Na een intensieve dag van arbeid ga ik op tijd naar huis, ik wil immers nog langs de boerin voor de boodschappen.

Net op weg richting Valkenburg aan de Geul slaat het “noodlot” toe. Dit kost extra tijd. Wieldop! Op zijn rug in het gras naast de weg. In de eerste beste straat van rechts parkeer ik mijn auto. Vlug lopend haal ik het exemplaar. Voltreffer, het is een OPEL!

Hup, in de achterbak, keren en route vervolgen. Dit wordt welgeteld nummer 150!

De laatste tijd raak ik er al aan gewend dat van huis gaan meestal resulteert in een aanwinst.

Al vele jaren ben ik gefascineerd door rondslingerende wieldoppen. Toen ik in maart 2012 dan ook daadwerkelijk startte, met het uitvoering geven aan mijn idee om wieldoppen te gaan verzamelen, had ik gepland hier vijf jaar voor nodig te hebben. Dit tijdsbestek zou voldoende materiaal dienen op te leveren om uiteindelijk in 2017 mijn afstudeerwerk voor de richting “Monumentale kunst” te kunnen vormgeven.

Nu, anno 2013, vraag ik mij af “Hoeveel wieldoppen heb ik straks binnen één jaar onderweg bij elkaar gehengeld?” en “Hoeveel wil ik er uiteindelijk vergaren?”

Er zijn nog heel veel loslopende wieldoppen die voor mij op onbereikbare plaatsen liggen. Het nu bereikte aantal zou dus nog meer kunnen zijn echter veiligheid staat, ook bij mij, hoog in het vaandel.

Elis - E-SOGNO: Hell on wheels – Episode 5: 150 / Valkenburg aan de Geul 18-01-2013