Foutmelding

Notice: Undefined offset: 1 in counter_get_browser() (regel 70 van /var/www/clients/client18121/web13436/web/wheelcover/sites/all/modules/counter/counter.lib.inc).

Episode 009: Wieldoppen 161+162

Dinsdag 22 januari 2013 – Sittard-Geleen + Valkenburg aan de Geul – Wieldop 161 + 162

Het is een dag zoals alle anderen, of toch niet? Veel afspraken vandaag; eerst in Meerssen, dan in Sittard en het ’s middags in Geleen. In de lunchtijd ga ik, voor mijn moeder, naar de bakker. Door de hevige sneeuwval van vorige week en de aanhoudende vrieskoude, komt zij de deur niet uit. Gezien haar leeftijd en het valrisico, is dit een wijs besluit.

Aan twee kanten bepakt, met tassen brood en het nodige lekkers, loop ik evenwijdig aan de hoofdstraat. Voor het bereiken van het terrein bij de brandweerkazerne aan de Swentiboldweg steek ik nog een laatste keer over. Mijn tempo vertraagt en ik frons mijn wenkbrauwen. Helemaal verbaasd mompel ik: “Kijk nou, hier op het hoekje bij de paal”. Op de vluchtheuvel tussen rijbaan en fietspad, met de goede kant boven, ligt in de sneeuw de “GIGA”-dop. Wederom een uniek collectoritem. Dat mij dat vanmorgen niet is opgevallen, vreemd? Een tissue is snel bij de hand, deze wieldop gaat gelijk mee. Voor vandaag is de buit binnen!

Of is deze dag toch onvoorspelbaar! Let wel, ‘s avonds gaan we nog voor de frisse neus. Onderweg mijmer ik over mijn aanwinst. Het voorval analyserend kom ik tot de slotsom dat de wieldop vanmorgen is beland tussen de parkeertijd van 10.15 uur en de pauzetijd van 12.45 uur.

Bijna thuis van onze korte wandeling zie ik iets blinken en dat in combinatie met de verschijningsvorm. Deze staat te wachten met het aandoenlijk verzoek “Neem mij mee ook al ben ik niet schadevrij”.

Voor vandaag is de buit zeker binnen! Hoe kan het zo aflopen?

Elis - E-SOGNO: Hell on wheels – Episode 9: 161+162 / Valkenburg aan de Geul 22-01-2013